Publikálva: Szerző: Kategória: Blog Címke: .

Az ősz és a hidegebb idő beköszöntével gyakrabban fordul elő egy-egy dugulás, ráadásul a vízszerelő szakemberek naptárai is az ünnepek miatt meglehetősen leterheltek.

Ezért érdemes a megelőzésre, illetve a folyamatos karbantartásra, az éves vízszerelő szakember általi átvizsgálásra koncentrálnunk.

A lefolyóvezeték kiépítésénél a helytelen szerelés miatt a rossz dőlésszögben kialakított lejtés következménye lefolyódugulás lehet. Szerencsés erre már a csatornavezeték kiépítésénél figyelni, ha de vannak esetek,-pl. amikor készen veszünk házat és már adott a kivitelezés, már csak a kompenzálás marad vagy a teljes csővezeték cseréje. Ilyen esetekben a dugulást bőséges öblítéssel, illetve a lefolyók időszakonkénti tisztításával megelőzhetjük.

A felújítási munkálatok idején belekerült különféle idegen anyagok (csempe darab, ragasztó, fugaanyag, stb) ugyanazzal a végeredménnyel zárulhatnak: lefolyódugulást okozhatnak, mely jobb esetben egy-egy csőszakasz, rosszabb esetben csak az egész vezetékrendszer cseréjével oldható meg.

25 év feletti, elöregedett lefolyórendszerek használata (beton, eternit, ólom vezetékek) már nem ajánlott, célszerű modernebb anyagból felújítani a vízvezetékrendszert. Egy profi vízszerelő szakember akár többféle alternatívát is tud ajánlani. Egy elöregedett, elavult vízvezetékrendszer komoly károkat tud okozni egy csőtörés kapcsán, ne kockáztasson! Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy elöregedett vezetékből káros anyagok kerülhetnek az ivóvízbe is. Vízszerelő szakembereinkre a tervezéstől a kivitelezésig számíthat.

vizszereles

Bárhol, ahol víz folyik és probléma léphet fel, készséggel segítünk!

Hívja Vízszerelő munkatársunkat!