Publikálva: Szerző: Kategória: Blog Címke: .

A központi fűtés szerelő munkája a tervezésnél kezdődik, így már az elején kizárjuk a lehetséges későbbi hibaforrások döntő többségét. Radiátoros központi fűtés esetén 20-30 évre tervezünk, ezért nem célszerű olcsó, ismeretlen gyártótól származó terméket választani.

 

Központi fűtés tervezésekor több lényeges szempontot is figyelembe kell venni:

  • szabályozás módja (jelentősen befolyásolja az energiafogyasztást)

  • fűtésszabályzó típusa

  • felszerelés helye

  • a lakás stílusa

  • a lakásban élők fűtési igényei

  • a helyiségek adottságai, a beszerelés helyének gondos kiválasztása

Ezekhez feltétlenül szükséges egy központi fűtés szerelő szakember segítsége, hiszen nem mindegy, pl. milyen szabályozót választunk. Hazánkban az olcsóbb kategóriájú termosztátokat alkalmazzák gyakrabban, bár egyre többen gondolkodnak el a modernebb, energiatakarékosabb típusok beszerzésén.

kozponti-futes-szerelo

Szintén a szakember tudja kiválasztani a megfelelő típus mellett a legideálisabb elhelyezést. Érdemes átgondolni, hogy a lakásban lévő bútorok szükség szerint áthelyezhetőek-e máshová, hogy az ideális hőáramlást ne akadályozzák meg. Ez ugyanis jelentős többlet energiafelhasználást eredményez.

A központi fűtés szerelő szakemberek véleménye szerint ajánlatos olyan szobába elhelyezni, ahol nincs belső hőforrás (például tűzhely) és a fűtés sincs elzárva.

A megfelelő méret kiválasztásnál pedig a szoba hőtechnikai tulajdonságainak figyelembevételével szükséges dönteni.

Fontos az is, hogy milyen a lakásban élők hőigénye. Csecsemő vagy idős ember számára pár fokkal melegebb hőmérsékletre lesz szükség.

Ha központi fűtés szerelő szakemberre van szüksége, hívjon minket bizalommal:

Központi fűtés szerelés Gyorszerviz