Publikálva: Szerző: Kategória: Blog Címke: .

A jó fűtésrendszer titka nem az, hogy az összes létező készüléket beépítjük, hanem hogy a különböző fűtési módok általi energia mennyiségek támogassák, erősítsék egymást.

Ez jelentős tervezést igényel, hogy megtalálhassuk az igényeink szerinti optimális összeállítást.

futesszerelo_budapest

Hőszivattyú, vízteres kandalló, szilárd tüzelésű berendezés, vegyes tüzelésű kazán, – mindegyik olyan lehetőség, amelyeket a lakásfelújításkor a tulajdonos saját maga is beszerezhet otthonra, illetve egy új építésű háznál még az előkészületeknél a tervező átgondoltan tud tervezni velük. Meg kell találni a legjobb helyet a berendezésnek, hogy a legkielégítőbb módon érvényesülni tudjon a befektetett energia.

Ezáltal egy több lábon álló fűtésrendszert kapunk, amely szilárd alapokat jelent számunkra, mert szinte minden olyan energiaforrást (gáz, áram, tűzifa) tartalmaz, amelyeket az ideális műszaki megoldások és a helyes beillesztések megkívánnak, illetve lehetővé tesznek otthonunkban.

Egy jó szakember – aki profi tervező – nem mondja sosem, hogy létezik „csodaszer”, „varázsmódszer”, hanem precízen felméri az épület rendelkezésére álló energia- és erőforrásokat, majd ezeket okosan összehangolja és hatékonyan felhasználja.

Komplex egész, összefüggő rendszerként kiértékeli a lehetséges megoldásokat, számba veszi az összes választható  fűtésrendszer sajátosságait, vigyáz, hogy ezek hogyan hatnak majd egymásra a tényleges működés közben. Ezt követően pedig megtervezi a teljes rendszert: a kialakítást, az egybefüggő szabályozást, a vezérlést.

További cikkek a témában: Fűtésszerelés blog

Ha profi szakember segítségére van szüksége, hívja munkatársainkat!