Publikálva: Szerző: Kategória: Blog Címke: .

Csőrepedés gyanújára otthonunkban egy igen fontos jel is utalhat, mégpedig az, hogyha bárhol a falon vagy a padlón visszatérő vízfolt látható.

Csőrepedés esetén nem elég, hogy feleslegesen folyik el a víz, további gondot okozhat a fal vizesedése is, ami igencsak kedvez a penész megjelenésének. Ez pedig nemcsak kellemetlen, hanem az egészségünkre is káros hatással van.

Ha azt tapasztaljuk, hogy elfolyik a víz valahol és csőrepedésre gyanakszunk, hasznos lehet minél előbb letesztelni. A vízórát több alkalommal nézzük meg egy olyan időszakban, amikor tudjuk, hogy egyáltalán nem használtunk vizet, sem a benti, sem a kinti kerti csapokból, sem pedig a WC-nél.  Így hamarabb orvosolható a csőrepedés vagy megelőzhető a csőtörés.

Másik árulkodó jel, ha csöpög a csap, mely sok fejtörést okozhat számunkra. Néhány csepp még talán nem jelent nagy gondot, de ha állandóvá válik a csöpögés, akkor bölcs döntés megjavíttatni.

Van viszont egy jó hírünk: a csöpögő csap miatt nem szükséges mindig vízvezeték szerelőt hívnunk. Bizonyos esetekben mi magunk is meg tudjuk oldani a kellemetlenséget! Ugyanakkor a csap csöpögése a csőrepedés egyik jele is lehet.

csotores-csorepedes

Bárhol, ahol víz folyik és probléma léphet fel, készséggel segítünk! Lehet szó eldugult mosogatóról, wc dugulásról, wc tartály cseréjéről, csaptelep felszereléséről vagy bármi másról, ami a vizesblokk területén létezhet.

Vízszerelés, Duguláselhárítás Gyorsszerviz