Publikálva: Szerző: Kategória: Blog Címke: .

Csapszerelés házilag? Érdemes megpróbálkoznunk vele, hiszen nem túl bonyolult a feladat,- kivéve a speciális csapokat!

Szükségünk lesz néhány speciális szerszámra, de ezek általában megtalálhatóak egy vérbeli ezermester kelléktárában :)

Ha már elzártuk a vizet, illetve előkészítettük a szükséges szerszámokat a kezünk ügyébe és leszereltük a csaptelepet (gondosan megjegyezve, mi hová tartozik!), elmondható, hogy leggyakrabban a szigetelőgyűrű vagy szigetelő betét elhasználódása a hiba forrása. Ezt a hibát annak kicserélésével lehet megjavítani.

csapszereles

Ha a csap részei vízkövesek, alaposan meg kell tisztítanunk minden alkatrészt, majd össze is kell szerelnünk. Ugye emlékszünk még a sorrendre, csak visszafelé?

Ha rozsdásodás a gond, az már keményebb dió, ilyenkor általában az alkatrészeket cserélnünk kell. Ugye, milyen jó, hogy nem este kezdjük el a csapszerelést?

Mert olyankor nem tudunk új alkatrészt vásárolni és ott ülünk egy szétszedett csapteleppel… ilyenkor már hol találunk vízszerelőt?!

Illetve ha sikerül kiküszöbölnünk a hibát, a csöpögés viszont továbbra is fennáll, akkor is vízvezeték szerelőre lesz szükségünk.

Házilag kivitelezett csapszerelés esetén fontos, hogy semmiképpen ne erőltessük meg a menetet, mert lehet, hogy egy szakember ki tudná lazítani, viszont a sérült menet miatt már mindenképpen cserélni kell a csapot!

Mindenféle vízzel kapcsolatos problémánál készséggel segítünk, legyen szó dugulás elhárításáról, wc-tartályról, csaptelepről vagy bármiről, ami a vizesblokk területén létezhet.

Csapszerelés gyorsszerviz